18/6/20

Nieuwe reinigingsinstallatie kan alle verontreinigingen de baas

Een snellere levertijd en nog betere kwaliteit: met onze nieuwe, volledig geautomatiseerde hybride reinigingsinstallatie kunnen we klanten nu nog beter bedienen. De installatie reinigt zowel organische als anorganische vervuilingen tot reinheidsspecificatie Grade 2. Daarmee voldoen we aan de vraag naar producten met een hoge reinheidsgraad, onder meer vanuit de hightech. Met de nieuwe reinigingsinstallatie neemt Chromin voor de Nederlandse markt een unieke positie in.

Industriële componenten vragen om een schoon en hygiënisch oppervlak. COVID-19 heeft de hygiëne-eisen nog verder aangescherpt. De vraag naar industriële producten met een hoge reinheidsgraad legt daardoor een behoorlijke druk op de reinigingscapaciteit in de industrie. Vooral in de medische sector, maar ook in de voedingsmiddelenindustrie en de semiconductorindustrie, zijn de eisen ten aanzien van contaminatie strikt. 

Chromin 100.jpg

Nog meer kwaliteit

Het reinigen van technische componenten is daarom een actueel thema bij toeleveranciers aan de hightech industrie. En regelmatig worden die eisen ook bij onderleveranciers in de productieketen neergelegd. Om aan deze uitdaging te beantwoorden, hebben we besloten te investeren in een volledig geautomatiseerde hybride reinigingsinstallatie. Met deze nieuwe aanwinst bieden we onze klanten een nóg hogere kwaliteit en reinheid. 

Grade 2

Belangrijk is dat we ook producten die zowel organische als anorganische vervuilingen bevatten, compleet kunnen reinigen en ontvetten. Het volautomatische hybride systeem kan componenten natchemisch reinigen en ontvetten, én onder vacuüm. Hierdoor kunnen ook klanten in de hightech (bijvoorbeeld semiconductor- en medische) industrie tot een reinheidsspecificatie van maar liefst Grade 2 bij ons terecht. 

Volop ambitie

De nieuwe reinigingsinstallatie is onderdeel van meer nieuwe ontwikkelingen en investeringen. Zo is onze productielogistiek verder geprofessionaliseerd en geautomatiseerd met behulp van robotica. Ook breiden we onze productiecapaciteit uit om in te spelen op de de toekomstige elektrificering in automobielindustrieën. De installatie is per direct operationeel inzetbaar en beschikbaar voor onze klanten. De eerste behandelingen hebben we inmiddels met groot succes uitgevoerd.

 

Chromin 167.jpg
Quality right
through