14/12/2022

Forse energiebesparing voor serie- en massaproducten

Het opstoken van een oven kost veel energie die met het afkoelen normaal gesproken weer verdwijnt. Onze nieuwe doorloopoven is constant op temperatuur. Daarmee besparen we fors op dure energiekosten en is de oven voor de diffusie van serie- en massaproducten de meest duurzame keuze. Hoe bijzonder de innovatie is, bleek wel uit het bezoek van wethouder Hubert Mackus, die bij de opstart van de oven kwam kijken.

Onze nieuwe doorloopoven heeft wat langer nodig om op temperatuur te komen, maar verbruikt daarbij minder energie. Heeft hij de juiste temperatuur bereikt? Dan blijft hij voortdurend in bedrijf, ook in de weekenden. Door middel van een liftsysteem en sluizen schuiven containers met daarin de onderdelen en chroomhoudend poeder automatisch door de oven. 

www.guyhouben.com_chromin_oven_fullres-21.jpg
PHOTO-2022-12-13-10-47-21 9.jpg

Verhoogde kwaliteit en levertijd

De gelijkmatige temperatuur zorgt voor een constante kwaliteit in elke laag. Door automatisch koelen is de doorlooptijd bovendien korter. Bij het doorschuiven van de containers verliest de oven nog steeds wat energie, maar door het continue proces en de uitstekende isolatie is dat veel minder dan voorheen. Afkoelen hoeft de oven alleen voor onderhoud. 

www.guyhouben.com_chromin_oven_fullres-64.jpg

Speciale verzoeken

Dat is een groot verschil met diffusie in batches, waarbij de oven met de producten erin wordt opgestookt van kamertemperatuur naar procestemperatuur. Als het proces is afgelopen, wordt de deur opengezet om de container te laten afkoelen. De kostbare warmte uit de oven gaat verloren - zonde in deze tijd van klimaatverandering en energietekorten. Deze ovens zetten daarom alleen nog in voor specials. De levertijd daarvan is flexibel. 

www.guyhouben.com_chromin_oven_fullres-74.jpg
www.guyhouben.com_chromin_oven_fullres-40.jpg
Chromin 167.jpg
Quality right
through